Blijf fit tijdens je zwangerschap voor jou en je baby

Kan dat wel?

Zeker! Sterker nog, sporten tijdens je zwangerschap heeft veel voordelen. Er wordt de afgelopen tijd steeds meer onderzoek naar gedaan. Een aantal van die resultaten zet ik voor je op een rijtje.

Gezond voor jou

Tijdens je zwangerschap wordt er veel gevraagd van je lichaam. Door actief en fit te blijven ben je veel beter in staat om je lichaam te voorzien van de energie en flexibiliteit die het nodig heeft om gezond door je zwangerschap heen te komen. Zo heb je minder last van pijntjes, een beter conditie die je helpt bij de bevalling, en een positiever zelfbeeld. Daarnaast helpt het je de onnodige kilootjes te bestrijden en ben je na je bevalling weer sneller op je vertrouwde lichaamsgewicht.

Gezond voor je baby

Naast dat jij er voordelen van ondervindt, geldt dit absoluut ook voor je baby. Het positieve zelfbeeld bijvoorbeeld draagt bij aan een liefdevolle en rustige zwangerschap, en je goeie conditie kan helpen bij het hebben van een kortere bevalling met minder complicaties. Omdat door het trainen je placenta beter in staat is zijn taken te vervullen, krijgt je kindje meer voedingsstoffen en zuurstof aangevoerd, en worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Maar hoe dan?

Het is natuurlijk wel erg belangrijk dat je weet wat je wel en niet kunt doen. Zo zijn er oefeningen die je heel goed kunt doen, maar ook oefeningen die je beter niet kunt doen. Training voor Mamas heeft verschillende programma’s ontwikkeld, waarmee jij tijdens je zwangerschap fit en gezond blijft, op de manier die het best bij jou past. Veel vrouwen gingen je al voor en zijn erg lovend over de manier waarop Jorn te werk gaat. Neem snel contact op om te zien wat hij voor jou kan betekenen.

https://www.trainingformamas.nl/