Nieuwe Google Update 2021:

 

Verdwijnt jouw website binnenkort in de Google-resultaten? Als je iets zoekt, gaat Google ervan uit dat Google het antwoord heeft. De techgigant wil gebruikers de beste resultaten bieden door middel van algoritme-updates. Jaren geleden kondigde Google een update aan die onder meer een nieuwe pagina-ervaringsfactor zou moeten bevatten. Deze update wordt volgend jaar uitgebracht en kan van invloed zijn op uw website-ranking (Gupta, Aayush;, 2021). Ben je je aan het voorbereiden op deze update?

Wat betekent de update?

Om websites te beoordelen op basis van pagina-ervaring, heeft Google drie nieuwe statistieken geïntroduceerd: Google Web Vitals. Deze statistieken houden rekening met: de laadsnelheid, het reactievermogen en de visuele stabiliteit van een pagina. Metrics meten de pagina-ervaring op een schaal van “slecht” – “best verbeterd” – “goed”.

Wat zijn deze belangrijke elementen van Google Web?

  • LCP: Dit draait vooral om de laadsnelheid van de pagina. LCP meet vanaf het moment dat de bezoeker de pagina opent totdat de meeste inhoud op het scherm is geladen. Google is van mening dat de laadprestaties “goed” zijn als uw websitebezoekers niet langer dan 2,5 seconden hoeven te wachten voordat een pagina is geladen. Duurt het langer dan 4 seconden? Dit heeft vervolgens invloed op uw algehele score en website-ranking. Het is ook zeer waarschijnlijk dat bezoekers uw website hebben verlaten voordat alle inhoud is geladen.
  • First Entry Delay (FID) First Entry Delay, de tweede statistiek, meet de “responsiviteit” van de pagina. Bij FID is de tijd tussen het laden van een pagina en de eerste interactie van de gebruiker belangrijk. Als het om interacties gaat, kun je je voorstellen: op knoppen klikken of formulieren invullen. Het gaat niet alleen om de gebruikerservaring, maar ook om gebruikersbetrokkenheid. Het kan vervelend zijn als u als gebruiker lang moet wachten voordat u op de pagina klikt of scrolt. Is uw FID groter dan 300 ms? Dan is het tijd om een ​​kijkje te nemen. dat uw website uw bezoekers enige frustratie bezorgt.
  • Cumulatieve lay-outwijziging (CLS) De cumulatieve lay-outwijziging meet de visuele stabiliteit van de pagina en hoe vaak bezoekers onverwachte bewegingen zien. Deze onverwachte bewegingen, ook wel “layout changes” genoemd, worden veroorzaakt door elementen die later worden geladen, waardoor de rest van de tekst en afbeeldingen verspringen.  Het komt vaak voor dat een pagina volledig geladen lijkt te zijn en de onderdelen toch verspringen als je wilt klikken. Dit kan frustrerend zijn en Google legt veel nadruk op CLS, vooral de mobiele weergave. Het mobiele element kan resulteren in een lagere score (zoekresultaat, 2020).  

De impact van deze update op mijn website

Google hecht met deze update niet alleen belang aan Web Vitals. Gebruiksgemak op mobiele apparaten en websitebeveiliging wegen ook mee in de ranking (Equote, 2021) Welke effecten heeft de update op mijn website? Uw Core Web Vitals-score kan van invloed zijn op de positie van uw website op Google net als Linkbuilding. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u presteert op elk van de statistieken, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen en kunt voorkomen dat uw website in de ranglijst daalt. Zoekresultaten.