ABNY
Bedrijven

Hoeveel bier wordt er gedronken bij een studentenfeest?

Hoeveel drinken studenten nou echt?

Studenten staan in Nederland vooral bekend om het losbandige studentenleven. Iedereen zal het zich wel kunnen herinneren toen hij of zij zelf jong was. Er werd veel gefeest en veel gedronken tijdens de studenten periode. Nu maakt het ook nog wel uit of je bent aangesloten bij een studenten vereniging of niet. Studenten verenigingen staan er om bekend de wildste en gekste feestjes te organiseren voor zijn leden. 

Er word veel bier gedronken

Het meest gedronken drankje onder studenten is bij uitstek bier. Bier is voor vele, vooral mannelijke studenten het lievelings drankje. Dit komt niet alleen door de smaak maar ook door de prijs van bier. Een biertje is het goedkoopste drankje wat je vaak kan krijgen in de kroeg. Het is dus niet alleen een kwestie van smaak maar ook een kweste van budget. Al hoewel vrouwen vaak minder bier drinken is het ook bij studenten heel gewoon dat vrouwen bier drinken. Door dat er zoveel bier gedronken wordt, worden er ook vaak leuke drankspellen gespeeld bij de studenten. Bekende drankspellen zijn bijvoorbeeld:

1. Kingsen

2. Mexen

3. Bussen

Vaak zijn dit simpele spellen met een pakje kaarten of setje dobbelstenen. Gemakkelijk mee te nemen in de kroeg of bij iemand thuis dus.

De gekste studenten feestjes beleven

Omdat het tempo qua alcohol drinken zo hoog ligt wordt de meerderheid van studenten ook dronken tijdens deze feestjes. Dit komt natuurlijk niet omdat de studenten 1 a 2 biertjes drinken. Nee, op sommige studenten feestjes worden soms wel 20 biertjes per persoon gedronken mede door deze leuke drankspellen… Een kater is dan ook bekend bij menig studenten. De leraar zal dit vaak ook herkennen door een half lege klas aan te treffen op school de volgende dag. Want waar normale feestjes vaak in het weekend plaats vinden, zijn studenten feestjes vaak doordeweeks bezig. Hierdoor kan het nog wel eens gebeuren dat er een lesje wordt gemist. In de grote studenten steden zoals Groningen, Delft, Enschede en Amsterdam zal dit niet geheel onbekend zijn. 

 

Gerelateerde artikelen

Met een belastingadviseur Amsterdam staat u fiscaal beter gesteld

Tuinontwerp in harmonie? Tuinen-hendrix.be!

De voordelen van Spotify premium