ABNY
Bedrijven

Hoe krijg je als onderneming snel verkopen?

Veel mensen die eigenaar zijn van een bedrijf hebben inmiddels wel door dat het verstandig is om een seo bureau in te schakelen om klanten te werven en naamsbekendheid te verwerven. Wat veel mensen echter niet weten, is dat ook het inhuren van een sea specialist de moeite waard is. DoubleSmart bijvoorbeeld is zo’n sea specialist. En nog een flexibele sea specialist zelfs: ze werken namelijk op maandelijkse basis. Dit houdt in dat je als bedrijf dus nooit lang vast kan zitten aan een contract waar je helemaal geen zin in hebt.

Verschil tussen seo en sea

Veel mensen vragen zich af wat nou precies het verschil is tussen seo en sea. Het is immers maar één letter verschil. Allebei hebben betrekking op online marketing activiteiten, maar ze zijn toch niet hetzelfde. Seo zoals bij DoubleSmart houdt zich voornamelijk bezig met het zo hoog mogelijk ranken in de zoekresultaten van Google of een andere zoekmachine. Hier gaat het dus om de resultaten die vanzelf, van nature omhoog komen bij een zoekmachine. Dit gaat op basis van de zoekwoorden die terugkeren in een tekst en die overeenkomen met de zoekterm waarop iemand heeft gezocht. Dit is gratis.

Tactiek

Sea daarentegen werkt anders en gaat om betaalde zoekresultaten. De websites en zoekresultaten die hierbij hoog scoren, zijn websites die ervoor hebben betaald om hoog in de zoekresultaten te eindigen. De ‘a’ in sea staat dan ook voor advertising: het zijn gesponsorde zoekresultaten. Nu kan je je natuurlijk afvragen waarom je nog geld zou betalen voor naamsbekendheid en klantenwerving als het ook gratis kan middels zoektermen. Toch wordt vaak geadviseerd om deze beide methodes met elkaar te combineren, omdat ze elkaar kunnen versterken. Bovendien heeft sea ook bepaalde voordelen. Zo betaal je bijvoorbeeld pas wanneer je ook daadwerkelijk resultaat bereikt hebt. Pas als mensen op je bedrijf hebben geklikt, wordt er iets verrekend. Daarnaast kies je helemaal zelf hoeveel geld je wil uitgeven aan je campagne.

Gerelateerde artikelen

Uw huis verwarmen met houtkachels: de complete gids

Zet je leven op de rails!

Je eigen carpoort