ABNY
Auto’s en Motoren

Geschiedenis van BMW

Bayerische Motoren Werke startte in 1916 als bouwer van vliegtuigmotoren. Vin 1928 begon BMW met de productie van auto’s. Tegenwoordig het een van de belangrijkste autofabrikanten in het premiumsegment en staat bekend als maker van luxe, sportieve en technologisch geavanceerde modellen die tot de absolute top van hun klasse behoren.

Geschiedenis

In 1961 volgde voor BMW een doorbraak met de introductie van de BMW 1500, de ‘Neue Klasse’ van sportieve sedans en coupé’s. Ze waren leverbaar met verschillende motoren wat in de jaren ’60 bijzonder was.

In 1977 creëerde BMW een nieuw genre met de 323i. Dit was een relatief kleine tweepersoonssedan met achterwielaandrijving en een 6-in-lijn benzinemotor onder de motorkap, die de auto een snelheid van 200 km/u gaf. De achterwielaandrijving werd kenmerkend voor alle BMW-modellen. Uitgezonderd Mercedes-Benz hebben de auto’s van de meeste massamerken voorwielaandrijving.

BMW Populaire Modellen van nu

BMW’s actuele modelaanbod is zeer uitgebreid en loopt van de 1-serie en 2 Serie via de 3-serie, 4-serie en 5-serie in de (hogere) middenklasse, tot de luxe 7-serie limousine. Met de X1, X2, X3, X5 en X6 worden SUV-liefhebbers bediend. Via Private Lease zijn de meeste modellen voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand. BMW Private Lease is met een ware opmars bezig in Nederland.

1 serie

De BMW 1 Serie is de meest compacte BMW serie. In de zoektocht naar grotere verkoopaantallen gaat BMW vanaf 2004 de concurrentie aan met populaire hatchback modellen als de Volkswagen Golf.

De opgave was om een echte BMW te maken qua comfort en rijkwaliteiten tegen een concurrerende prijs. Dit resulteerde in de 1-serie, met een kleine omvang, een lange sportieve motorkap en een korte achterkant. Kenmerkend zijn ook de strakke karakteristieke lijnen.

Als een van de weinige auto’s in zijn klasse was de BMW 1 Serie initieel uitgerust met achterwielaandrijving (eerste en tweede generatie). De nieuwste BMW 1 Serie heeft voorwielaandrijving.

BMW 1 serie Private Lease is de voordeligste manier om in nieuwe BMW te rijden. 

X1

 In 2009 introduceerde BMW op de autosalon van Parijs de conceptversie van de eerste BMW X1. Met de X1 zet BMW zijn eerste model op de markt in de compacte SUV-klasse. De hoge instap en het rijcomfort zijn even wennen voor BMW rijders.

De tweede generatie BMW X1 verschijnt in 2015 en is in 2019 gefacelift. De eerste generatie BMW X1 is een mix van een stationwagen en een SUV.

In 2015 presenteert BMW de tweede generatie BMW X1. Deze generatie is wat meer een SUV dan zijn voorganger. In 2019 ondergaat de BMW X1 een facelift. Vanaf dan is BMW X1 ook leverbaar met een xDrive25e plug-in hybride aandrijving.

Het interieur van de X1 is lekker ruim. Ook achterin is er meer dan voldoende hoofd- en beenruimte voor passagiers.

In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van SUV’s. Met BMW X1 Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

BMW 5-serie en BMW 3-serie

In 1972 stapt BMW met de introductie van de BMW 5-serie over op een nieuwe modelbenaming, met drie cijfers. Deze 5-serie is tegenwoordig nog steeds zeer gewild.

Drie jaar daarna introduceert BMW zijn meest succesvolle model tot nu toe, de BMW 3-serie. Ook BMW 3 serie private lease is steeds populairder.

Gerelateerde artikelen

Waarde Sloopauto

Voordelige autogarage in Hengelo? Goedkope APK!

Auto Sloop