ABNY
Zakelijke dienstverlening

Voordelen van het hebben van een accountant

Wat heb je precies aan een accountant? Volgens ondernemers is een accountant of boekhouder vaak onmisbaar voor hun bedrijf en kunnen ze van erg grote waarde zijn. Zo houdt een accountant zich bezig met de financiële administratie, controleren zij de boekhouding, stellen ze een jaarrekening op en adviseren ze vaak ook over bepaalde stappen die gezet kunnen worden binnen het bedrijf. Ze helpen met bepaalde vraagstukken als het gaat om herstructurering en bedrijfsovername zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Daarnaast is een accountant een beschermd beroep, wat inhoudt dat je niet zomaar deze titel mag dragen. Je moet het eerst verdienen door middel van jarenlange studie en het opdoen van praktijkervaring. Vervolgens kom je in het Nederlands Beroepsorganisatie van Accountants accountregister te staan, afgekort NBA en kan je jezelf accountant noemen. Hier zit dan nog een verschil in, want je kan zowel Administratieconsulent (AA) als Registeraccountant (RA) zijn. Een AA accountant word je na ongeveer 8 tot 9 jaar studeren en een RA accountant zelf pas na 11 tot 12 jaar. Hier gaat dus een aardige studie aan vooraf. De hoofdtaak van een accountant is het samenstellen en controleren van de jaarrekening. Ze focussen zich dan ook vooral op de wet- en regelgeving die geldt omtrent het jaarrekeningenrecht. Daarnaast is een AA accountant dan vooral bezig met het opstellen van de jaarrekening en doet de RA meestal de controle achteraf.

Een accountantskantoor zoals Accountantskantoor Naaldwijk kan een bedrijf erg helpen. Ze zorgen dat je bewust bezig bent met de cijfers en zij echt een bedrijfsadviseur, waarbij je ze helpen met het behalen van winstmaximalisatie. Een accountant adviseur is daarom ook echt de perfecte toevoeging voor een bedrijf. Zij helpen je liquiditeit gezond houden en letten op het benutten van de juiste financiële kansen om zo structureel te kunnen groeien.

http://weanaaldwijk.nl

Gerelateerde artikelen

Tips om te voorkomen dat huisdierenhaar de afvoer verstopt

De trage maar gestage adoptie van e-facturatie

Hoe moet u met Interpolis contact opnemen?