ABNY
Relatie

Beste datingsites

Oplichters maken misbruik van mensen die op zoek zijn naar een romantische partner, vaak via datingwebsites, apps of sociale media, door zich voor te doen als potentiële metgezellen. maar oplichters kunnen ook sociale media of e-mail gebruiken om contact te leggen. Ze staan er zelfs om bekend hun slachtoffers te bellen als eerste kennismaking. Dit soort oplichting wordt ook wel “catfishing” genoemd.

https://ilcupido.com/i-migliori-siti-di-incontri/

Oplichters maken meestal valse online profielen aan om u te lokken. Ze kunnen een fictieve naam gebruiken of de valse identiteit aannemen van echte, betrouwbare mensen zoals militairen, hulpverleners of professionals die in het buitenland werken.

Dating- en liefdesoplichters zullen in een relatief korte periode sterke emoties voor u uitdrukken, en zullen u voorstellen de relatie te verplaatsen van de website naar een meer privé-kanaal, zoals telefoon, e-mail of instant messaging. Vaak beweren ze dat ze uit Australië of een ander westers land komen, maar in het buitenland reizen of werken.

https://datingsitesenapps.nl/

Oplichters zullen veel moeite doen om je interesse en vertrouwen te winnen, zoals je overladen met liefdevolle woorden, ‘persoonlijke informatie’ delen en je zelfs cadeaus sturen. Ze kunnen er maanden over doen om een romance op te bouwen die aanvoelt als de romance van hun leven en ze kunnen zelfs doen alsof ze vluchten boeken om je te bezoeken, maar in werkelijkheid nooit komen.

Dating- en liefdesoplichters kunnen ook een risico vormen voor uw persoonlijke veiligheid, omdat ze vaak deel uitmaken van internationale criminele netwerken. Oplichters kunnen proberen hun slachtoffers naar het buitenland te lokken, waardoor u in gevaarlijke situaties terechtkomt die tragische gevolgen kunnen hebben.

Houd altijd rekening met de mogelijkheid dat het om oplichterij gaat, vooral als de hierboven genoemde waarschuwingssignalen zich voordoen. Probeer de emotie uit je beslissing te halen, hoe zorgzaam of volhardend de ‘toekomstige partner’ ook is.

Doe een foto-onderzoek van je aanbidder om te helpen bepalen of ze echt zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Je kunt gebruik maken van zoekdiensten voor afbeeldingen, zoals Google of TinEye.

Wees alert op zaken als spel- en grammaticafouten, inconsistenties in hun verhalen en andere tekenen dat het om oplichterij gaat, zoals hun camera die nooit werkt als jullie met elkaar willen Skypen.

Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke foto’s of video’s met potentiële partners, vooral als je ze nog nooit hebt ontmoet. Oplichters staan erom bekend hun doelwitten te chanteren met compromitterend materiaal.

Gerelateerde artikelen

Datinsites kortingen

Het vinden van een Trouwlocatie

Chatten met Vreemden