ABNY
Bedrijven

Sfeervolle kerstverlichting voor buiten

Als de kerstdagen eraan komen, dan wordt het tijd om sfeer in en om het huis aan te brengen. De donkere dagen voor kerst vragen gewoon om extra versiering met mooie sfeervolle verlichting. Als je ook je tuin en de buitenkant van je huis wilt verlichten, is het belangrijk om speciale kerstverlichting voor buiten te bestellen. Sommige verlichting is alleen voor binnen en kan, als je het toch buiten gebruikt, onveilig zijn en kortsluiting of zelfs brand veroorzaken. De beste kerstverlichting voor buiten is waterdicht en kan tegen een stootje.

Kerstverlichting om je huis mee te versieren

Om de buitenkant van je huis in kerstsfeer te brengen kun je de ramen en de randen van het dak versieren met kerstverlichting. Hiervoor kun je normale snoeren met ledlampjes gebruiken, deze geven een rustige sfeer. Voor meer verlichting kun je ook kiezen voor clusterverlichting. Dit zijn snoeren met veel kleine ledlampjes, die alle kanten op staan, zodat je een overvloed aan verlichting krijgt.
Kies voor lampjes, die geel of goudkleurig licht geven voor een warme uitstraling. Als je kiest voor blauwe of witte verlichting krijg je een winterse, ijzige uitstraling, wat ook erg mooi kan zijn. Voor een vrolijkere verlichting neem je een snoer met lampjes in verschillende kleuren. Als je verschillende snoeren en soorten verlichting gebruiken, krijg je het mooiste resultaat, als je verlichting in dezelfde lichtkleur gebruikt. Dit geeft het rustigste beeld. Verschillende soorten verlichting in verschillende kleuren zorgen, dat de versiering rommelig oogt.
Voor een klassieke uitstraling kun je ook kiezen voor ijspegelverlichting langs de dakrand. IJspegelverlichting bestaat uit een snoer, waarvandaan verschillende snoeren met ledlampjes van verschillende lengtes naar beneden vallen. Hierdoor krijg je het idee van ijspegels, die aan de dakrand hangen. IJspegelverlichting is ook erg geschikt om aan de bovenrand van je ramen te bevestigen of onder aan de vensterbanken.
Ook een entree van je huis kun je in kerstsfeer brengen. Door een kerstkrans met verlichting aan je voordeur te hangen kun je je gasten meteen in kerstsfeer ontvangen. Als je een verlichte guirlande om de hele entree maakt, krijgt jouw huis helemaal een klassieke kerstuitstraling.
Om te voorkomen dat jouw snoer met kerstverlichting net te kort of juist veel te lang is, kun je het beste koppelbare kerstverlichting voor buiten bestellen. Met de stevige koppeling kun je verschillende snoeren waterdicht en veilig aan elkaar verbinden, zodat elke gewenste lengte mogelijk is en je maar 1 stopcontact nodig hebt.

Kerstlichting om je tuin mee te versieren

Om je tuin te versieren met kerstverlichting zijn er veel verschillende mogelijkheden. Als je bomen hebt, kun je deze natuurlijk met lampjes versieren. Dat kan met een snoer ledlampjes, maar ook met lampjes in de vorm van kaarsjes. Zulke vintage kerstverlichting zal je terug doen denken aan de kerstfeesten van lang geleden. Omdat ook deze vintage verlichting tegenwoordig niet meer voorzien is van gloeilampen, maar van ledlampjes, heb je echte, ouderwetse kerstverlichting in je boom, maar dan met de voordelen en duurzaamheid van ledverlichting. Als je geen zin hebt om alle lampjes vast te moeten maken in de bomen, kun je ook kiezen voor een net met ledlampjes. Als je dit net over de boom heen legt, worden de lampjes goed verdeeld over de boom. Als je geen bomen hebt, kun je natuurlijk ook gewoon andere planten met lichtjes versieren.
Zelfs zonder planten of bomen zijn er voldoende mogelijkheden om de kerstsfeer in je tuin te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi houtvuurtje in je tuin? Er zijn speciale lampjes, die flikkeren en een roodachtige gloed hebben, waardoor het net kleine vlammetjes lijken. Stop deze lampjes in een vuurkorf tussen wat houtblokken en het lijkt net of je een heerlijk vuurtje in je tuin hebt branden.
Om ook zonder bomen een kerstboom in je tuin te kunnen zetten, kies je voor een muurkerstboom of voor een paalkerstboom. Dit zijn netten met lichtjes in de vorm van een kerstboom, speciaal om te bevestigen aan een muur of een schutting of aan een paal. Vanaf de straat zal het er in het donker uitzien, alsof je een echte kerstboom in de tuin hebt staan.
Om kerstverlichting buiten in de tuin aan te brengen heb je natuurlijk ook stroom nodig. Dit kun je vanaf binnen halen met een verlengsnoer. Let er dan wel op, dat je een verlengsnoer gebruikt, dat geschikt is voor buiten en bestand is tegen regen. Er is ook kerstverlichting voor buiten, dat werkt op een batterij. Zo hoef je geen extra snoeren door je tuin te trekken. Deze kerstverlichting heeft vaak ook een timer, waardoor de lichtjes vanzelf uit gaan en je niet onnodig stroom verspilt.

Hoe kies je de juiste kerstverlichting voor buiten?

Voordat je je kerstverlichting gaat bestellen, is het belangrijk om eerst rustig te bekijken, wat je precies wil gaan versieren. Je kunt hiervoor een lichtplan maken. Vervolgens moet je kiezen, welke verlichting het beste in jouw lichtplan past. Geel licht voor een warme uitstraling, blauw of wit licht voor een winter wonderland en gekleurd licht voor een vrolijk effect. Verder beslis je of je liever veel kleine lampjes wilt, of liever wat minder, maar grotere lampjes. Daarnaast is het belangrijk of je de lichtsnoeren makkelijk kunt aansluiten op een verlengsnoer of dat je liever snoeren op batterijen gebruikt. Als je dat eenmaal allemaal hebt besloten, dan kun jij je kerstverlichting voor buiten gaan bestellen en beginnen met versieren. Wij wensen je alvast een fijne, sfeervol verlichte kerst.

De gemeente Amsterdam wil dat er nieuwe regels komen voor kerstversiering. (Lees hier.) Wat vindt jij: moet er een meldplicht komen voor feestverlichting?

Gerelateerde artikelen

Wilt u goedkoop parkeren in Parijs?

Vergaderruimte nodig? Kies dan voor dit bedrijfspand in Zevenaar

Motorrijles in Limburg