ABNY
Electronica en Computers

De impact van interactieve technologie: bezoek een tech museum

Met de dagelijkse ontwikkeling van nieuwe onderwijs technologieën wordt het eenvoudiger dan ooit om een interactief klaslokaal te creëren.

Het kan nog wel even duren voordat we interactieve whiteboards in elk klaslokaal zien, of individuele tablets op het bureau van elke leerling. Een toenemend aantal scholen maakt echter gebruik van interactieve technologie om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop hun leerlingen leren.

Laten we eens kijken hoe de toekomst eruit zou kunnen zien voor scholen die interactieve technologie omarmen. Lees hier ook in welk tech museum Amsterdam je interactieve technologie kan tegenkomen.

Meer flexibiliteit met onderwijsmethoden

Interactieve displaytechnologie kan leerkrachten in staat stellen buiten de gebaande paden te denken en meer van hun creatieve ideeën dan ooit tevoren te integreren bij het plannen van lessen.

Met deze tools kunnen leerkrachten lessen maken met gemengde media, spelelementen, videoclips en nog veel meer, allemaal met relatief weinig voorbereiding en planning. Mijn ervaringen met scholen en academies hebben me geleerd dat leerkrachten software willen die vertrouwd en intuïtief is. Open platform oplossingen zijn meestal het meest succesvol, omdat ze leerkrachten de flexibiliteit bieden om tijdens één les gemakkelijk te switchen tussen verschillende vertrouwde toepassingen. 

Met educatieve software waarmee oudere lesinhoud in nieuwe presentaties kan worden verwerkt, kunnen leerkrachten oude en nieuwe bronnen in enkele minuten combineren tot unieke lesplannen. Door de flexibilisering van onderwijsstrategieën zijn leerkrachten beter in staat om hun lessen aan te passen aan de leerstijlen van verschillende leerlingen of klassen. Ze kunnen hun leerstijlen ook regelmatig veranderen om ervoor te zorgen dat leerlingen het hele schooljaar betrokken blijven.

Technologische kennis en vaardigheden van studenten verbeteren

We leven in een wereld waarin ons leven elke dag wordt beïnvloed door technologie, dus is het logisch dat we onze jongeren leren hoe ze technologie veilig en effectief kunnen gebruiken. Een van de grootste voordelen van interactieve technologie in de klas is dat

het ons in staat stelt de kennis van leerlingen over technologie te vergroten door er actief, dagelijks gebruik van te maken. 

Leerkrachten kunnen bijvoorbeeld laten zien hoe je internet gebruikt voor onderzoek, hoe je betrouwbare online bronnen kunt vinden en hoe je onderscheid kunt maken tussen betrouwbare en onbetrouwbare informatie. Dit soort activiteiten leent zich ook uitstekend voor discussies over veilig online gaan.

De communicatievaardigheden van leerlingen stimuleren

Interactieve technologie kan leerlingen helpen hun communicatievaardigheden te verbeteren, zowel met medeleerlingen als met hun leraren. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld worden aangemoedigd om ideeën of concepten te delen op het interactieve whiteboard, of ze kunnen zelf korte lessen of eigen presentaties geven. 

Communicatie kan ook een stap verder gaan met het gebruik van videoconferencing in de klas. Leerlingen kunnen verbinding maken met andere klassen, op dezelfde school of op andere scholen, om samen aan projecten te werken – wat kinderen aanmoedigt om te communiceren en contacten te leggen met nieuwe mensen. 

Ook kunnen leerkrachten gastsprekers uitnodigen om presentaties te geven over een recent studieonderwerp via videoconferencing, en de leerlingen de discussie in eigen hand te laten nemen door hun eigen vragen voor te bereiden. Bekijk de artikelen over onderwerpen zoals interactieve technologie.

https://jetbrainstechlab.com/

Gerelateerde artikelen

Een professionele pentest laten uitvoeren?

Alarmsysteem of alarminstallatie kopen? Raadpleeg www.alarmsysteem-alarminstallatie.be!

Hoe gebruik je een VR bril?