ABNY
Aanbiedingen

Help, mijn stofzuiger doet het niet meer!

Was je van plan om eens lekker je huis schoon te maken, blijkt je stofzuiger niet meer te werken. Dat is vervelend! Alhoewel we geen stofzuiger experts zijn, willen we je met onderstaande tips wel helpen met hoe je dit het beste kunt oplossen. Misschien is je stofzuiger niet kapot, maar werkt iets gewoon niet naar toebehoren.

Check of je de goede stofzuigerzakken gebruikt

Elke stofzuiger heeft een bepaalde type stofzuiger zak plaats, die wordt aangeduid met een nummer. Aan de hand van dit nummer kun je naar de supermarkt gaan en de juiste maat stofzuiger zakken halen, deze kunnen van het stofzuiger merk zelf zijn, of het is een huismerk van de supermarkt. Het kan weleens voorkomen dat een stofzuiger niet goed aansluit met een stofzuiger zak dat niet van het originele merk is. En als je erachter komt dat het apparaat probeert te gebruiken met de verkeerde maat stofzuiger zak, weet je meteen de oorzaak.

 

Laat een deskundige ernaar kijken

Dit hoeft niet per sé een geleerde academicus te zijn met 20 diploma’s, gewoon iemand die verstand heeft van stofzuigers is al goed genoeg. Deze persoon kan het apparaat even openmaken om te zien waar het probleem ligt en welke onderdelen misschien vervanging nodig hebben. Als je niet iemand in zo’n omgeving kent, kun je er ook zelf achter komen door de handleiding erbij te pakken. 

Ben je erachter welk onderdeel gebrekkig functioneert? Bestel dan het betreffende onderdeel online en plaats het er daarna in. Voilà, het kost misschien wat tijd en moeite maar je stofzuiger gaat daarna nog jaren mee. 

Blokkade in de buis

Het kan ook zijn dat er iets vast zit in de buis of ergens in de stofzuiger zak, dat ervoor zorgt dat de stofzuiger niet goed meer stof en dergelijke opzuigt. In dat geval is het raadzaam om de slurf los te koppelen en er even in te kijken. Misschien zit er wel een redelijk groot voorwerp in dat er niet doorheen wil. Haal de slurf leeg door hem een paar keer op en neer te houden of er tegen aan te tikken. Schoonmaken hoeft niet. 

 

 

 

https://fixpart.nl/nl

Gerelateerde artikelen

Goedkoopste Sim only

Gebruikte legbordstelling

Geuren bestrijden op een professionele manier