ABNY
Bedrijven

Wil jij graag bijkomen maar weet je niet zo goed hoe? Lees dan eens onderstaande tips

Veel mensen volgen een afvallen eetschema. Ze willen de laatste kilo’s kwijtraken en willen dit graag bereiken met een afvallen eetschema. Maar naast een bekend afvallen eetschema, kan het ook zo zijn dat je meer baat hebt bij een eetschema dat focust op gewicht aankomen. Als je ondergewicht hebt, is het zeker belangrijk om aan te komen. Wanneer je wilt aankomen na onvrijwillig gewichtsverlies, bijvoorbeeld door ziekte, moet je ook je spieren weer opbouwen. Naast eten is bewegen ook erg belangrijk. Als je snel gewicht verliest of niet kunt aankomen, neem dan contact op met een arts. Toch zijn er ook tips die je wellicht op weg kunnen helpen. Deze lees je hieronder!

Waar kun je mee beginnen?

Er zijn een aantal dingen waar je al mee kunt beginnen. Stap bijvoorbeeld één keer per week op de weegschaal om je gewichtstoename bij te houden. En bespreek daarnaast je doelen met je arts of diëtist. Gebruik bovendien altijd dezelfde weegschaal. Draag hierbij geen schoenen, jassen en andere zware kleding. Weeg je dan op vaste tijden en indien mogelijk na een bezoek aan de wc, bij voorkeur ’s morgens. Of schrijf een paar dagen op wat je eet en drinkt, op welk tijdstip van de dag en hoeveel je eet. Het is ook mogelijk om online een voedingsdagboek bij te houden via. Eet ook minimaal 3 maaltijden per dag. Vind je het moeilijk om een ​​volledige maaltijd te eten? Verdeel de maaltijden vervolgens over 5 tot 7 kleine maaltijden over de dag!

Vergeet dit zeker niet

De juiste training gecombineerd met de juiste voeding (rijk aan eiwitten) zorgt ervoor dat je lichaam spieren opbouwt en de vetopslag zoveel mogelijk beperkt. Zorg er dus voor dat je regelmatig beweegt en probeer een paar dagen per week intensief te bewegen. Intensieve training (krachttraining bijvoorbeeld) zorgt ervoor dat je lichaam de extra calorieën die je eet beter verwerkt en gebruikt om spiermassa op te bouwen en op te slaan als minder vet. Je kunt ook hulp inschakelen van een deskundige. Dit kan met hulp van een geregistreerde diëtist of voedingsdeskundige. Dan kun je samen plannen en een schema opstellen om te voorkomen dat je te snel aankomt en weet de juiste dingen te eten.

 

https://eetschema.net/eetschema-afvallen/

Gerelateerde artikelen

Vakantiehuis op de Veluwe kopen

Kies voor een echt gedreven makelaar Apeldoorn

Zonnepanelen aanschaffen in Beverwijk