ABNY
Image default
Zakelijke dienstverlening

De waarheid achter verstopte toiletten

De waarheid achter verstopte toiletten

Wat moet u weten en doen aan verstopte toiletten.

Niemand wilt zijn badkamer inlopen en een plas onder het toilet zien. Of spoel het toilet door en zie hoe het water de kom vult tot het overloopt. Dit is een situatie die ieder van ons waarschijnlijk ooit zal tegenkomen. Het veroorzaakt een korstbondig gevoel van hulpeloosheid, maar raak niet in paniek. Voordat u die noodoproep naar Riool ontstoppen Rotterdam doet, zijn er een paar dingen die u moet weten en een paar stappen die u kunt nemen.

Waarom een verstopt toilet gebeurt?

Een overlopend toilet wordt veroorzaakt door een van de volgende drie dingen:

1)      Een verstopte afvoer

2)      Een onjuist afgestelde vlotter waardoor de tank kom te vol raakt.

3)      Een verstopte ontluchtingsleiding die de lucht in het systeem vervangt na elke spoeling.

Elk van deze kan de boosdoener zijn. Hoewel je waarschijnlijk een professionele loodgieter nodig hebt om het probleem volledig op te lossen, zijn er verschillende stappen die je moet nemen.

Wat te doen bij een verstopt toilet?

Neem snel controle over de situatie met de volgende stappen. Snijd de watertoevoer naar het toilet af. Zoek hiervoor het ventiel op de muur achter het toilet. Draai hem totdat de waterstroom stopt. Als u de water afsluitklep niet kunt vinden, til dan de bovenkant van de tank op en til de vlotterbal hoog genoeg op om de stroom te stoppen. Snijd de watertoevoer naar huis. Sluit vervolgens de watertoevoer naar uw huis af. U vindt waarschijnlijk de hoofdklep of knop in de buurt van de Cv Ketel.

Bel een professionele loodgieter. Terwijl u op adem komt, belt u Riool ontstoppen Rotterdam die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is voor noodgevallen. Onze professionele loodgieters komen op tijd, luisteren, beantwoorden uw vragen, bevelen de juiste oplossing aan en leveren zoals beloofd.

Bereid het gebied voor. Terwijl je wacht tot de loodgieter arriveert, trek je rubberen handschoenen aan en gebruik je wat oude handdoeken om het water op de vloer op te nemen. Verwijder vervolgens een paar centimeter water uit de toiletpot in een emmer. Dit minimaliseert het risico dat er meer water op de vloer klotst terwijl uw loodgieter het probleem oplost.

Sanitair check up. Nadat uw loodgieter de reparaties heeft voltooid, vraagt u aan hem om andere leidingen in uw huis te inspecteren op mogelijke zwakke plekken. Mogelijk ontdekt u andere problemen die toekomstige noodsituaties kunnen voorkomen.

  1. Nadat de loodgieter is vertrokken, trekt u uw rubberen handschoenen weer aan en maakt u het gebied dat door het toiletwater is aangeraakt grondig schoon. Een deel van dit water kan verontreinigingen bevatten die moeten worden gereinigd met bleekwater en heet water.

 

Toekomstige preventie. Het is onze ervaring dat de meeste toiletoverlopen worden veroorzaakt door een van de volgende zaken:  Te veel toiletpapier gebruiken, doorspoelbare doekjes, luiers, sanitaire producten, wattenstaafjes en flosdraad door het toilet doen. Geen van deze is echt doorspoel baar. Doorspoelen van speelgoed, kattenbakvulling of huisvuil. Elk van deze kan een belangrijke bijdrage leveren aan het overlopen van toiletten.

 

https://rioolontstoppen-rotterdam.nl/