ABNY
Beauty en verzorging

Wat is tattoo crème?

Als je een tattoo laat zetten is het erg belangrijk dat je deze goed verzorgt. Dit komt doordat de tattoo kan vervagen of uitlopen als dit niet gebeurt. Daarom is het aan te raden om een tattoo crème te gebruiken na de behandeling. Deze crème zorgt ervoor dat de huid rondom de tattoo herstelt en beschermd wordt. Tattoo crème is niet alleen goed voor de tattoo, maar ook voor de huid. De meeste tattoo crèmes bevatten vitamine A en E, waardoor de huid soepel blijft en gehydrateerd wordt. Daarnaast beschermt de crème de tattoo tegen UV-straling vanuit de zon. Het is dus erg belangrijk dat je na het zetten van een tattoo, een tattoo crème gebruikt om ervoor te zorgen dat je tattoo mooi blijft!

Welke tattoo crèmes zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende tattoo crèmes op de markt. Welke je kiest, hangt af van je huidtype en de plaats waar je tattoo zit. Als je een gevoelige huid hebt, is het aan te raden om een hypoallergene crème te kiezen. Dit voorkomt irritatie en allergische reacties. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de crème niet te vet is, omdat dit kan leiden tot infecties. Als je tattoo in een plek zit waar veel zweet komt, is het aan te raden om een crème met anti-bacteriële ingrediënten te kiezen. Dit voorkomt infecties en je tattoo blijft mooi.

Je kunt kiezen uit de volgende merken:

  • Bepanthen
  • Tattoo Med
  • Dermagiq
  • Tattoo Goo
  • Pegasus
  • Love My Ink
  • Vetramil
  • Fagron Vaseline
  • Jacare

Deze crèmes zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen en tattoo shops. Het is aan te raden om een crème te kiezen die voldoet aan je huidtype en de plaats van je tattoo. Zo weet je zeker dat je tattoo mooi blijft! Neem een kijkje op de website van Tattoocreme.nl en ontdek het ruime aanbod!