ABNY
Rechten

Juridisch advies voor kredietverzekeringsmaatschappijen

Met een juridisch partner ben je je concurrenten altijd een stap voor. Kredietverzekeraars zorgen ervoor dat facturen betaald worden en dat wanbetalers worden aangepakt. Zo ben je er altijd zeker van dat je onbetaalde facturen alsnog betaald worden door debiteurs. Jouw klanten zijn bekend bij jouw juridisch partner, want data wordt verzameld zodat jij precies op de hoogte bent van hun kredietwaardigheid. Als crediteur weet je dan precies waar je aan toe bent met jouw klanten. Juridisch advies kredietverzekeringsmaatschappijen zorgt ervoor dat jij weet hoe je jouw klanten alsnog kan laten betalen en dankzij jouw juridisch partner hoef jij je daar geen zorgen meer om te maken. Een kredietverzekering vangt dit risico dus op voor jou.

Jouw factuur wordt niet betaald: Wat nu?

Als bedrijf wil je natuurlijk dat klanten betalen voor de dienst of het product dat je aanbiedt. De factuur die jij je klanten toestuurt dient dus gewoon betaald te worden. Dankzij de kredietverzekering die jij hebt afgesloten kun jij rekenen op hulp van je juridisch partner. Dankzij deze verzekering wordt er snel actie ondernomen. Als jouw klant weigert de factuur te betalen, neemt jouw juridisch partner de vordering over. Mocht er nog steeds niet betaald worden, dan zul jij alsnog het bedrag uitgekeerd krijgen door de verzekeraar. Zo ben je altijd verzekerd van het bedrag op de factuur. Zoals de kredietverzekeraars graag zeggen, is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom kun je altijd informeren naar de risico’s bij jouw juridisch partner. Daarom ben je altijd zeker van de beste financiële informatie. Jouw juridisch partner voorziet jou dus van de beste incasso service en een eventuele schadevergoeding indien nodig. 

Hoe gaat het proces in zijn werk?

Als eerste wordt de financiële situatie van jouw klanten geanalyseerd. Zo ben je gelijk op de hoogte van de kredietwaardigheid van eventuele toekomstige klanten, want jouw juridisch partner kan hier precies achter komen dankzij data verzameling. Mocht er wat veranderen wat betreft de financiële situatie van je klant, dan krijg je dat meteen te horen via jouw juridisch partner en adviseur. Na deze gehele analyse, wordt het proces vervolgd. De debiteur zal nogmaals gevraagd worden de factuur te betalen. De incasso van achterstallige vorderingen zal vanaf dan dus plaatsnemen. Jouw juridisch partner doet er alles aan om de factuur alsnog betaald te zien worden. Echte professionals gaan voor jou aan de slag, zowel in binnen- als buitenland. Dus ook voor buitenlandse klanten zul jij dus verzekerd zijn. Is de debiteur failliet of weigert hij te betalen? Dan krijg jij alsnog de schade uitbetaald door de kredietverzekeringsmaatschappij.

Twijfel niet langer

Door een verzekering af te sluiten loop je geen onbetaalde bedragen mis. Jouw juridisch adviseur zorgt ervoor dat jij al je facturen krijgt uitbetaald en anders een schadevergoeding zult ontvangen. Je vermindert daarmee dus het risico dat facturen niet betaald worden. Aarzel dus niet langer en schakel juridische hulp in. Vind hier de locaties van IA.

https://www.iagroup.com/en/home/

Gerelateerde artikelen

Drie tips die je kunt volgen bij een strafbeschikking

Hoe krijg je krakers uit je pand

Schade Na Ongeval – Hoe Nu Verder?