ABNY
Woningen

Beste kleuren op type vloer: tegel

Tegel krijgt kleur

Als het op tegels aankomt, zijn er veel kleuren, texturen en formaten om uit te kiezen. Voordat we ingaan op de beste tegelkleur- en stijlopties voor uw ruimte, laten we eerst eens kijken naar de voordelen van tegels.

Ga groen – niet letterlijk

Tegel is een milieuvriendelijke vloerkeuze aangezien keramische en porseleinen tegels duurzame opties zijn. Zo hoeven ze minder vaak te worden vervangen en als ze correct worden geïnstalleerd en je kiest voor een tijdloze stijl, kunnen tegels jarenlang mee. Bovendien zijn veel tegelfabrieken ‘closed-loop’, wat betekent dat ze water en materialen hergebruiken, waardoor ze milieuvriendelijker zijn.

Voordelen op voordelen

Afgezien van de voordelen van duurzaam zijn, is tegels ook hypoallergeen. Huisstofmijten, schimmels, ziektekiemen en bacteriën die vaak thuis zijn in andere materialen, vinden tegels onbewoonbaar. Dit maakt tegels een geweldige optie voor mensen met allergieën of astma.

Tegels, vooral keramische tegels, zijn ook een onderhoudsarme vloeroplossing. Er zijn geen luxe schoonmaakproducten nodig – een beetje warm water en zeep is voldoende.

Tegels en kamers zijn er in alle soorten en maten

Bij het kiezen van tegelkleur kunnen de grootte van je kamer en de grootte van je tegel een groot verschil maken. De grootte van de tegel die u kiest, moet in verhouding staan tot de grootte van uw kamer. Als u met een grote ruimte werkt, zoals een open keuken of een woonkamer, werken grotere tegels goed. Als je met een kleine badkamer of hal werkt, zijn kleinere mozaïektegels misschien een betere optie. Ook het leggen van tegels is niet zomaar gepiept, je kunt dit vergelijken met een houten vloer leggen, waarbij vakkennis vereist is om tot een goed eindresultaat te komen.

Het is tijd om je kleurenwiel tevoorschijn te halen

Wanneer rekening houdend met de kleur, zal het type kamer dat u wilt betegelen een factor zijn. In drukbezochte ruimtes zoals gangen of keukens kan een tegel nodig zijn die donkerder van kleur is, textuur heeft en niet al te gemakkelijk vuil laat zien, omdat er vaak mensen langskomen. Badkamers of serres bieden u misschien de mogelijkheid om een statement te maken met uw tegelkeuze, zoals gedurfde kleuren of patronen. In een woonkamer daarentegen kun je kiezen voor lichte tot medium gekleurde tegels om een neutraal palet te creëren waar je je ontwerp op kunt bouwen.

Natuurlijk, wanneer je een vloertype kiest, het is altijd belangrijk om rekening te houden met muurkleuren, de specifieke stijl die u wilt bereiken en kleuren die u in uw ruimte wilt opnemen. Door moodboards en een kleurenpalet te maken, kunt u uw keuzes beperken en de beste tegelselectie voor uw ruimte vinden.

Gerelateerde artikelen

Kies voor het juiste nieuwbouw hellend dak

Vindt uw droomhuis nabij Den Bosch met een aankoopmakelaar

Overzichtelijke makelaarskosten in Rotterdam en omgeving