ABNY
Dienstverlening

Rieten dak

Een goed huis begint met een goed dak. De daken kunnen op verschillende manieren bedekt worden. Een dak heeft als taak om bescherming te bieden tegen water, sneeuw en tocht. Verder is het belangrijk dat het dak een water afvoerende functie heeft. Een goed dak isoleert, dat betekend dat het in de winter warmte vasthoud en in de zomer juist de warmte buitenhoud. Verder wil het oog natuurlijk ook wat en dus dienen daken ook goed er uit te zien. Voor een goed esthetisch resultaat is een rietendak een mooie optie. Rieten daken worden al heel lang gebruikt door de eeuwen heen, maar was een tijdje terug gevallen in populariteit door de brandgevoeligheid. Tegenwoordig zijn er allerlei methoden om deze brandgevoeligheid zo veel mogelijk af te laten nemen, waardoor de populariteit van het type dak weer toeneemt. U kunt uw rieten dak op verschillende manieren brandveilig maken:

  • met de gesloten onderconstructie (schroefdak)
  • het toepassen van een brandvertragend middel
  • het toepassen van een brand detectie systeem
  • het aanbrengen van een bliksembeveiliging
  • het aanbrengen van een vonkenvanger
  • het aanbrengen van brandwerend doek bij traditioneel dak
  • het aanbrengen van een sproei-installatie

Deze aanpassingen in uw dak worden door veel professionele rietdekkers aangeboden, let echter op dat dit deze opties met alle zorgvuldigheid worden aangebracht. Het scheelt namelijk niet alleen een hoop in verzekerkosten, het is toch fijn als u met een gerust hart kan slapen.

Nog even een rijtje met feitjes: Riet weegt circa 130 kilogram per kubieke meter, zodat een rieten dak van 30 cm dikte ongeveer 39 kg per m² weegt. Hierdoor is het veel lichter dan dakpannen, en vormt het minder een belasting voor de dakconstructie. De warmtegeleidingscoëfficiënt is 0,20 W/mK. Door deze lage waarde is riet een goede warmte-isolator. Het houdt in de winter warmte goed vast, en in de zomer houdt het warmte juist buiten.

http://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Waar moet je op letten als je een website hosting kiest?

Waarom LED Design Holland? Om zo snel en zo veel mogelijk te besparen met LED lampen!

Je Bent Meer: coaching en training voor particulieren en professionals