ABNY
Image default
Bedrijven

Op vakantie naar Spanje

We zijn er waarschijnlijk allemaal weleens echt aan toe: vakantie! Een vakantie naar Spanje is dan een echte traktatie. Maar het lastigste komt dan eigenlijk nog; waar naar toe in Spanje? Er zijn zoveel Spaanse steden en eilanden die je moeite meer dan waard zijn.

Een echte aanrader in de categorie steden, is toch wel Barcelona. Veel mensen maken de fout door te denken dat Barcelona, maar dat is niet helemaal waar. Barcelona is gelegen in een van de autonome regio’s die je vind in Spanje, namelijk in Baskenland. Ze spreken er zelfs een andere taal, het Baskisch. Dat is ook echt een erkende taal en misschien nog wel het beste te vergelijken met het Fries dat gesproken wordt in het Noorden van Nederland.

Barcelona is ook de ‘muze’ geweest van vele artiesten. Picasso woonde er en misschien wel nog bekender is Gaudí, die misschien wel nog meer een stempel heeft gedrukt op de stad. De bekende kunstenaar heeft ook vele gebouwen in de stad ontworpen en mede daarom heeft Barcelona ook zo’n unieke uitstraling. Al met al een heerlijke stad voor een ontspannende stedentrip.

Ook erg de moeite waard, is Madrid. Madrid is de hoofdstad van Spanje en voor goede redenen. Er is op cultureel gebied meer dan genoeg te beleven. Wanneer je een stedentrip wilt ondernemen naar Madrid, neem hier dan zeker je tijd voor. Sowieso ook met Barcelona, de Spaanse steden zijn geen steden om maar een dagje in door te brengen. Je moet de stad echt in je op willen nemen en ook echt beleven. Om dat echt te doen moet je er toch iets langer in doorbrengen.

Ga je liever voor het strand? Dat kan uiteraard ook heel goed in Spanje. Kies voor een Costa of een eiland, het is allemaal even mooi en je zult je zeker vermaken.

http://vakantiespanje.nl/