Tips voor het plannen van je bruiloft

Hoera! Je partner is eindelijk op z’n knie gegaan en heeft je ten huwelijk gevraagd. Yes!! Jullie gaan eindelijk trouwen. Alleereerst moet je natuurlijk een geschikte datum kiezen. De maanden mei, juni en juli zijn de populairste maanden om te trouwen. In deze maanden heb je de meeste kans op mooi en vooral droog weer. Maar ieder seizoen heeft zo z’n charmes, ook de herfst en winter.

Waar start je met het regelen van jullie huwelijksdag

Waarschijnlijk kun je niet wachten totdat het eindelijk zover is! Was jullie trouwdag maar al zover, maar met alles wat er geregeld moet worden is het goed dat het nog even duurt. Tenslotte wil je dat deze dag perfect verloopt, dus vooraf alles tot in de puntjes plannen is een must. Bij het organiseren van je bruiloft komt een hoop kijken, dus wellicht is alle hulp is welkom. Hieronder een aantal slimme tips en tricks!

Maak een checklist voor je bruiloft

Het allerbelangrijkste is toch wel om eerst een checklist te maken. Dat houdt alles overzichtelijk en duidelijk. Je kunt altijd op internet rondsurfen voor wat kant-en-klare lijstjes, dat scheelt zelf een hoop zoek- en denkwerk. Je bent tenslotte niet de eerste die gaat trouwen, dus een hoop dingen zijn al door iemand anders uitgezocht, wel zo gemakkelijk. Daarnaast vind je op het internet heel veel leuke creatieve ideetjes.

De leukste trouw ideetjes vind je op social media

Kijk eens rond op Pinterest of Instagram, hier word je echt bedolven onder de prachtig, mooie ideeën. Ga je binnen zes maanden trouwen en is de datum al bekend? Start dan met het sturen van de save the date kaarten. Zo weet iedereen welke dag ze vrij in hun agenda moeten houden. Wel zo fijn als al je vrienden en familie aanwezig zijn op jullie grote dag.

Wanneer ga je je trouwkaarten versturen?

Je begint met het vastleggen van de grote dingen, na de datum zijn dit de locatie voor het trouwen en het feest. Vervoer, kleding, ringen, etc. zorg dat deze dingen op tijd geregeld zijn.
Als je alles hebt vastgelegd voor je huwelijksdag ga je de trouwkaarten maken. Deze moeten volgens de etiquette zo’n 6 weken voor de grote dag op de bus. Belangrijk is dat alle tijden en locaties vastliggen zodat er geen foute tijden in de trouwkaart staan. Weet je al wat voor ontwerp Koningkaart heeft een uitgebreidt assortiment trouwkaarten die je allemaal online zelf kunt bewerken en bestellen. Wel zo handig. Daarnaast kun je vooraf een gratis drukproef thuis laten bezorgen zodat je vast kunt zien hoe de kaart in het echt wordt.

https://www.koningkaart.nl/trouwkaarten