De soorten littekens om te verminderen

Terwijl sommige mensen hun littekens als een teken van trots beschouwen, willen veel mensen gewoon dat ze weggaan. Omdat ze je uiterlijk kunnen beïnvloeden, kunnen ze je zelfbewust maken. 

Als u zich wilt ontdoen van een oud litteken – via Cotton Spa – moet u begrijpen wat een litteken is en hoe je je litteken kunt verminderen.

Een litteken vormt een onderdeel van het natuurlijke genezingsproces na een blessure. Wanneer de dermis – de tweede huidlaag – beschadigd is, vormt je lichaam collageenvezels om de schade te herstellen, en dat resulteert in een litteken.

In de meeste gevallen geldt dat hoe sneller een wond geneest, hoe minder collageen er wordt afgezet en hoe minder het litteken zichtbaar is.

Meestal is de ernst van het litteken gebaseerd op de ernst van het letsel of de schade. Littekens vormen zich anders op verschillende delen van het lichaam. Littekens vormen zich verschillend op basis van de leeftijd van de gewonde. Er zijn verschillende soorten littekens.

 

Atrofische littekens

Atrofische littekens worden gekenmerkt door het verlies van weefsel. Ze lijken depressief, gekarteld of plat tegen de bovenste huidlaag aan te liggen. Vaak hebben atrofische littekens een donkerder huidpigment dan andere delen van de huid. Voorbeelden van atrofische littekens zijn acnelittekens en waterpokkenlittekens.

 

Hypertrofische littekens

Hypertrofische littekens worden gekenmerkt door overtollig weefsel dat zich over de huid vormt als deze geneest. In tegenstelling tot een keloïde litteken, groeit het niet buiten het gewonde gebied. Hypertrofische littekens zijn meestal donkerder dan andere huid in het gebied.

 

Keloïde littekens

Keloïde littekens zijn het resultaat van agressieve genezing en een overproductie van weefsel. Ze worden gekenmerkt door een verhoogd, dik, gezwollen uiterlijk. Ze zijn meestal donkerder dan de omringende huid. In tegenstelling tot een hypertrofisch litteken kunnen keloïde littekens buiten het gewonde gebied groeien.

 

Samentrekkende littekens

De krimpende littekens zijn het gevolg van het verlies of de beschadiging van grote delen van de huid, meestal als gevolg van brandwonden. Ze worden gekenmerkt door een strakke, glanzende huid die de beweging kan beperken.

 

De afname

Litteken verminderen of opvallend laten lijken? Probeer de oplossingen van Cotton Spa. Het zijn allemaal natuurlijke oplossingen. Er zijn veel mensen die geloven dat natuurlijke remedies de klus kunnen klaren.

Zoals met elk huismiddel, heb een gesprek met uw arts voordat u begint. Uw arts kan u inzichten en aanbevelingen geven over welke remedies u wel of niet moet proberen. 

 

https://www.cottonspa.nl