ABNY
Auto’s en Motoren

Hoe houd je een goede ritregistratie bij?

Abny

Een juiste ritregistratie bijhouden is belangrijk, omdat je daarmee voorkomt dat je te weinig belasting betaalt in de vorm van bijtelling. Wanneer je te weinig belasting betaalt, loop je ook het risico op hoge boetes. Het is dus maar beter om de administratie goed bij te houden.

Wat moet er allemaal in vermeld worden?

Om de administratie goed bij te houden, zijn er verschillende onderdelen die altijd vermeld moeten worden. Het gaat hierbij om het merk van de auto, het type auto, het kenteken van de auto, de periode waarin je de auto gebruikt en de ritgegevens. Dit moet bij elke rit vermeld worden, zowel privé als zakelijk. Per rit vermeld je de volgende gegevens: de datum, begin- en eindstand van de kilometerteller, vertrek- en aankomstadres,  de route die je hebt gereden, het onderscheid of het een privé of zakelijke rit is en de privé omrij kilometers als het zowel een zakelijke als een privé rit is. Als je de meest voor de hand liggende route rijdt, dan hoeft dit niet vermeld te worden. 

Waar houd je dit bij?

Zoals je leest, zijn er veel aspecten van de rit die bijgehouden moeten worden. Hoe kan je dit nou het beste bijhouden? Je kan natuurlijk bij elke rit alle gegevens in een boekje noteren en het op die manier bewaren. Dit is verreweg de goedkoopste optie, maar ook de meest gevaarlijke. De kans op fouten is hierbij groot, je vergeet snel iets. Ook kan het boekje gemakkelijk kwijt raken, terwijl je de administratie zeker zeven jaar moet bewaren. Tegenwoordig bestaan er allemaal handige en slimme systemen. Je kan ervoor kiezen om een kastje te kopen, deze laat je in de auto inbouwen. Dit kastje registreert automatisch alle kilometers die je rijdt, daar hoef je zelf niks voor te doen. Dit systeem kan je koppelen aan een app op je telefoon, waardoor je je administratie te allen tijde in kan zien en altijd bij de hand hebt. Je hoeft niet bang te zijn voor fouten en je kan het ook niet kwijtraken. Een ideale oplossing is dit dus. 

 

Gerelateerde artikelen

De kenmerken van de beste rijscholen

Laadmethodes voor elektrische auto’s

Een rittenregistratie voor uw bedrijfsauto