ABNY
Image default
Electronica en Computers

Drone kopen

Wil je een drone kopen? Probeer eens een FPV drone kit!

 

First Person View oftewel afgekort FPV wordt gebruikt voor het vliegen van een drone met behulp van beelden die een camera vanaf je drone maakt en live streamt naar een “FPV grond station”. Deze ontvanger kan een videobril, scherm of een helm met bewegingssensoren zijn. FPV vliegen is bijzonder omdat de piloot het idee geeft ook daadwerkelijk in de drone te zitten; het zorgt voor een out of body experience en is de vooral de eerste paar keer heel bijzonder om mee te maken. Drone met camera FPV vliegen is zeer aan te bevelen. Voor het FPV vliegen heb je een camera en de bijbehorende zendmodule en voeding nodig en een FPV grond station (ontvanger), een voeding en een display en of videobril of ander soort scherm waarop je de beelden live kan streamen. Sommige drones hebben standaard out of the box een ingebouwde camera, of in ieder geval de mogelijkheid om een camera onder de drone vast te monteren. Als je FPV drone gaat vliegen dan is een gimbal zeer aan te bevelen. Een gimbal zorgt ervoor dat je drone met camera wordt gestabiliseerd waardoor je vliegervaring een heel stuk beter wordt. Zowat iedere drone is geschikt voor het FPV drone vliegen mits deze geschikt is om een camera te dragen.

 

Er zijn heel veel FPV pakketen op de markt te koop waarmee je direct kan starten met het FPV drone vliegen. De kosten voor een drone first person kit bedragen vanaf 150 euro tot enkele honderden of zelfs duizenden euro’s; het is maar zo get als je het zelf wilt maken. De kwaliteit van het beeld van de meeste FPV camera’s is meestal een stuk minder dan normaal om zo bandbreedte te besparen ten behoeve van het live streamen van de beelden. Dit is de reden dat veel FPV vliegers hun drone uitrusten met zowel een FPV kit als een aparte (HD) camera zoals bijvoorbeeld de GoPro Hero. Een GoPro Hero is wel in staat om hoge kwaliteit beelden te maken tijdens de vlucht. Op deze manier heb je het beste van beide kanten, FPV vliegen en achteraf geweldige HD beelden bekijken en delen met al je vrienden.

https://www.dronekiezer.nl/drones/